Savaş ŞAHİN

SEO ve Dijital Pazarlama

Dondurmalı Sundae

3 Nisan Google yeni tasarımı ile ziyaretçilerine gece yarısında sundu. Logo üzerine tıkladığımızda Dondurmalı sundae arama sonuçları çıkmaktadır. Dondurmalı sundae anlamı, Yumuşak dondurma üzerindeki hem tatlı hem doygun taze çilek lezzetiyle vazgeçilmez bir klasiktir.

İşte tarifi:

ROSE’UN DÜNYACA MEŞHUR VANİLYA DONDURMALI PALYAÇO SUNDAE TARİFİ
4 kişi için
Malzemeler
* 1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
* 3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
* 4 adet külah
* Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)
Yapılışı
1. Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın.
2. Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin.
3. Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin.
4. Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın.
VANİLYALI DONDURMA
Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır.
Yaklaşık 1 litre dondurma için
Malzemeler
* 250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt
* 150 gram (3/4 su bardağı) şeker
* 500 ml (2 su bardağı) krema
* 1 adet çubuk vanilya
* 6 adet yumurta sarısı
* 3/4 çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
1. Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın.
2. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın. Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın.
3. Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun. Üzerine de ince delikli bir süzgeç yerleştirin.
4. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın. Ardından karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp tekrar ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
5. Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın.
6. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun.
7. Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.
8. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin.
ÇİKOLATA SOSU
Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır.
Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için
Malzemeler
* 90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
* 1/2 su bardağı su
* 1/4 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
1. Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar).
2. Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır. Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
SÜSLER
Malzemeler
* 40 gram bitter çikolata
* 2 adet Haribo Çilex
Yapılışı
1. Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin.
2. Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
3. Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde

DROP A COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir